Dr. Daniela MARINCAȘ (România)

Daniela Marincas
Dr. Daniela Marincaș

Medic de familie cu formare pediatrică de peste 20 ani, desfășoară în principal activitate medicală în cabinetul de medicina de familie. Profesia medicală îi aduce multă satisfacție și o permanentă provocare din clipa în care a decis să abordeze ființa umană pe toate nivelurile existențiale: fizic, emoțional, mental și nu în ultimul rând spiritual.

 De când a descoperit maternologia, lucrează neobosit în cadrul Asociației Bebebienvenu și Asociației Române de Maternologie pentru a oferi specialiștilor din România o nouă înțelegere a diverselor patologii funcționale sau organice ale gravidei și cuplului mamă-copil  în primii ani de viață, din perspectiva maternologică. Descifrarea sensului maternității, sublinierea importanței majore a dimensiunii psiho-emoționale a acesteia în viața fiecăruia dintre noi și dezvoltarea maternologiei ca știință și demers terapeutic în ajutorul mamelor aflate în dificultate cu bebelușul lor, fac parte din preocupările actuale în cadrul asociațiilor care promovează Maternologia în România.

Dr. Daniela Marincaș este medic primar medicina de familie, competență homeopatie, doctorand Pediatrie, având Certificare în Maternologie. Din 2017 este președinte al Asociației Franco-Române Bebebienvenu și al Asociației Române de Maternologie. Este membru în Bordul extins al International Society for Prenatal and Perinatal Psychology and Medicine (ISPPM) și trainer acreditat ANC.