Georgeta SULTANA (România)

Georgeta Sultana,
Asociația Clubul Micii Campioni

Georgeta Sultana este licențiată în psihologie, asistent pediatru (cu experiență de peste 40 ani), specialist în îngrijiri specifice ale lăuzei și nou-născutului la domiciliu (Master UMF- Carol Davila București) și formator federal francez în activități acvatice. Este creatoarea unei metode originale de stimulare psiho-motorie a nou-născutului și a copilului mic – Metoda Sultana, care a permis realizarea unor numeroase cercetări și studii statistice efectuate pe un număr mare de subiecți, relevante în dezvoltarea copilului.

A introdus în România conceptul de educație acvatică. Fondează în anul 2004, Asociația Clubul Micii Campioni, organizație non-guvernamentală și non-profit care a realizat și realizează programe de educație acvatică pentru copii mici, gravide și seniori, programe de prevenție și educație, programe sociale și culturale.

În același an, a inaugurat Clubul Micii Campioni, primul centru de educație acvatică din România, afiliat FAAEL – Federația Franceză de Activități Acvatice și Loisir.

A introdus în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR), ocupația de instructor de educație acvatică.

Publică în anul 2009, la Editura Olimp din București, „Metoda Sultana. Ghid practic pentru părinți și cadre medicale însoțit de DVD”. Este co-autor al unui Brevet de Invenție, eliberat de OSIM , pentru aparat și metodă, destinate să ghideze părinții și cadrele medicale în efectuarea corectă a masajului nou-născutului și copilului mic.

A obținut Premiul de Excelență în cercetare și educație al OAMGMAMR (Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România) pentru implementarea educației acvatice în România și pentru realizarea Metodei Sultana.