Lector univ. dr. Aurora MARTIN (România)

Lector univ. dr. Aurora MARTIN (România)

Vice-President, International Institute for Human Security, Chicago

Decan, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, UCDC

Aurora Martin este vice-președintă a International Institute for Human Security din Chicago și decan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, UCDC, cercetător în relații internaționale, expert în egalitate de șanse, consilier superior în Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați.

Formator de formatori în sectorul public, a fost coordonator Departament of Peace Operations,  Peace Action, Training and Research Institute of România, președinta la Parteneriat Euro-Atlantic pentru Dezvoltare Durabilă, redactor-șef și editor la Sfera PoliticiiRes Publica – Revista Egalității de Șanse și Pro-Diversitate. Este mentor în programul Telemachus Global Thinkers Mentors din UK. Ca bursieră a Departamentului de Stat al SUA, prin programul Professional Fellow a inițiat în România Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne.

A fost visiting teacher la Colegiul Wilmington, Ohio, USA; Academia Prezidențială  Rusă pentru Economie și Administrație Publică, Saint Petersburg; Universitatea din Belgrad; Universitatea Roma Tre; Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova; Universitatea Khazar din Baku; European Center for Security Studies George C. Marshall Germania.

În 2015, a fost desemnată de Revista Avantaje Femeia anului în România pentru apărarea și promovarea drepturilor femeilor.

În 2018, primește Le Prix pour la Protection et la Promotion des Droit des Femmes; Académie Internationale Mihai Eminescu

În 2019, la Women Economic Forum din New Delhi, India, primește premiul  Women of the Decade in Security and Conflict Transformation

În martie 2020, la Women Economic Forum din Cairo, Egipt, este premiată cu  Award of Excellence & Recognition from the Egyptian government

În iulie 2020, la Forumul Economic al Femeilor din Bangalore, India, primește premiul Iconic Women Creating a Better World for All.