Ludwing Janus

Prof.Dr. Ludwig JANUS (Germania)

Psychoanalytic Training Institute Heidelberg

Ludwig Janus  este psihanalist, psihoterapeut, medic, cercetător în psihologie prenatală și psihoistorie, formator la Psychoanalytic Training Institute din Heidelberg, Germania, fost Președinte al Societății Internaționale de Psihologie și Medicină Pre- și Perinatală (ISPPM), Președinte al Societății Germane de Psihoistorie.

Ludwig Janus a publicat numeroase articole și cărți (peste 100 de publicații, incluzând 10 cărți) printre care și “The Enduring Effects of Prenatal Experience: Echoes from the Womb” (http://www.Ludwig-Janus.de). Ludwig Janus a dezvoltat împreună cu psihanalistul maghiar Jeno Raffai metoda Prenatal Bonding (BA), o metodă de asistare a femeii însărcinate în conectarea și crearea legăturii emoționale cu bebelușul pe perioada sarcinii. Este unul dintre experții care au participat la realizarea filmului “In Utero”. (https://www.inuterofilm.com/the_people)

În cadrul conferinței noastre, Ludwig Janus va susține o prezentare cu titlul „Prenatal and Perinatal Psychology – State of the Art”.