Ramona MIHĂILĂ (România)

Ramona Mihaila
Ramona Mihăilă, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir

Ramona Mihăilă este prorector pentru relații internaționale și profesor doctor la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și director al Institutului pentru Studii Sociale de Gen, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, București, unde predă literatură, studii de gen etc.

Este autoarea și (co) redactorul a 20 de cărți despre operele femeilor și studiile de gen: Reprezentările rolurilor femeilor în scrierea femeilor române, Construcția identității personajelor feminine în proza secolului al XIX-lea, Construcția de gen a societății, Diviziunile spațiilor de gen, Identitățile transnaționale ale femeilor scriitoare din imperiul austro-ungar, Mit, simbol și ritual: căile elucidatoare spre irealitatea fantastică, Studii de gen în epoca globalizării, Studii de gen: Femeia din interior și din afară.

A fost profesor vizitator la Universitatea de Stat din Arizona, cercetător pentru instituții internaționale: Biblioteca Congresului, Washington, Chawton House Library și University of Southampton, Huygens Royal Institute, Haga, Biblioteca Națională din Viena, beneficiază de granturi pentru participarea la conferințe: Hogeschool University , Bruxelles, Université Paris-Est Créteil etc. A fost coordonator al proiectelor europene privind studiile de gen și scrierea femeilor.

Ocupă rolul de redactor executiv al revistei de cercetare în domeniul studiilor de gen, Addleton Academic Publishers, New York.